Select Riipay during checkout to pay in 3x instalment Find my style
icon-search
icon-search

PVC Leather Bag dan Cara Penjagaan

Jangan la tekejut kalau korang punya bag tu stated as PVC atau PU leather, bukan nye tak ORI. Coated canvas, PVC atau juga dikenali sebagai vinyl adalah artificial leather atau imitation leather. 

Material ni sangat popular digunakan oleh designer high-end brand seperti LV, Gucci, Hermes dan beberapa jenama high-end lain. Penjagaan PVC leather bag adalah lebih mudah daripada genuine leather bag. 

Selain terkenal dengan kekuatan, material ini juga anti-calar, lebih ringan, kalis air dan mudah dicuci. Pembersihan boleh dilakukan dengan senang dan cepat dengan pencuci yang biasanya ada dekat rumah korang. Best lah tak payah pening kepala nak jaga. PVC bag kalau dicuci dan dijaga dengan betul akan nampak macam baru dan boleh bertahan selama bertahun-tahun.


Follow 5 Steps Mudah Penjagaan Coated Canvas/PVC Bag 



Step 1

  • Kosongkan bag anda untuk memudahkan pencucian.


Handbag Lining Cleaning and Restoration - The Handbag Spa


Step 2

  • Campurkan sedikit cairan detergent dalam bekas kosong dan campurkan dengan sedikit air suam.


  • Rendamkan span yang bersih dan lembut ke dalam campuran air sabun tadi dan perah air lebihan dari span.


  • Gosokkan dengan lembut atas permukaan bag anda. 


  • Lap lebihan sabun dari permukaan bag dan keringkan dengan kain bersih.


Step 3


  • Lap bag dengan kain yang kering dan bersih selepas spray.


Step 4

  • Spray bahagian dalam bag anda dengan fabric refresher untuk memengebalikan bau segar. Sis suggest pakai yang anti-bacteria.



Step 5 

  • Biarkan PVC bag tadi kering. Korang boleh pindahkan semula barang-barang ke dalam bag apabila bag betul-betul kering.


Semoga bermanfaat dan selamat mencuba!



Older post Newer post

Your Cart
Your cart is currently empty.
Continue browsing here.